چند دهه پیش استفاده از دستگاه سرخ کن محدود به کارهای صنعتی و رستورانی بود و وسیلهای به نام سرخ کن خانگی وجود نداشت! اما دغدغه زنان خانهدار برای سرخ کردن مواد غذایی باعث شد که طراحان لوازم خانگی، ابعاد سرخ کن های صنعتی را کوچکتر کنند تا در مصارف خانگی بتوان از دستگاه مذکور استفاده کرد.
با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دغدغه سلامت افراد، نوع جدیدی از سرخ کن خانگی و صنعتی طراحی و تولید شد. محصولات جدید، با میزان اندکی از روغن، کار سرخ کردن مواد غذایی را انجام میدهند و این موضوع باعث میشود علاوه بر طعم خوشمزه سرخ کردنی، مواد سرخ شده، کمترین میزان روغن را داشته باشند. در ادامه توضیحات مفصلی در مورد انواع آنها و مزایا و معایب هر کدام ارائه میدهیم.
قبل از خرید سرخ کن خانگی باید نیاز خود به سرخ کن را در نظر بگیرید! مثلا اگر خانواده کم جمعیتی هستید یا اینکه بهندرت از غذاهای سرخ شده استفاده میکنید و تمایل دارید از غذاهای رژیمی و خام یا آبپز مصرف کنید، بهتر است یک مینی سرخ کن خریداری کنید. سرخکنهای مینی، ابعاد جمعوجوری دارند و قد و قواره و وزن آنها بسیار کوچکتر از سرخکنهای معمولی خانگی است. قیمت سرخ کن مینی، نسبت به سرخکن خانگی کمتر است اما محفظه روغن آنها نیز بسیار کوچک است، پس اولین نکته در خرید سرخ کن خانگی، نیاز افراد و هدف آنهاست.
دومین نکته، برند و کارخانه تولیدکننده است برندهای متنوعی در حوزه ساخت سرخ کن فعال هستند. از کارخانههای چینی، تایوانی، ژاپنی و کرهای گرفته، تا تولیدات کشورهای اروپایی. برندهایی مثل فیلیپس، کنوود، دلونگی، همیلتون، فوما، هاردستون، فلر و... هم در بازار ایران و هم در بازارهای بینالمللی، محصولات پرفروشی دارند و خدمات پس از فروش معتبری نیز به خریداران ارائه میدهند. سومین موضوع، قیمت سرخ کن است. سرخ کن ارزان قیمت محدود به برخی محصولات چینی میشود ولی محصولات اروپایی یا کرهای و ژاپنی، قیمت سرخ کن بالاتری دارند گرچه کیفیت آنها نیز بسیار بالاتر از برخی تولیدکنندگان چینی است.
البته برخی از برندهای آمریکایی و اروپایی برای کاهش قیمت سرخ کن تمام شده محصولات خود، خط تولیدی زیر نظر مستقیم کارخانه مادر در کشور چین راهاندازی کردهاند و به همین خاطر، میتوان برخی برندهای معتبر را با قیمت سرخ کن مناسبتر خریداری کرد. محصولاتی که کیفیت مشابه خط تولید اروپایی دارند، در حالیکه قیمت مناسبی نیز برای آنها در نظر گرفته شده است زیرا توسط نیروی کار ارزانقیمت سرخ کن چینی تهیه و تولید شدهاند.
نکته مهم دیگری که باید قبل از خرید سرخ کن خانگی به آن توجه شود، توان دستگاه است. در یک مفهوم ساده، هر چقدر توان و قدرت سرخ کن بیشتر باشد، در مدت کوتاهتری میتواند مواد غذایی را برشته و سرخ کند. البته دو موضوع را در نظر داشته باشید، اول اینکه توان، یکی از پارامترهای تاثیرگذار در قیمت نهایی سرخ کن است و بیشک، هرچه توان محصول افزایش پیدا کند، قیمت سرخ کن محصول نیز افزایش مییابد. موضوع دوم، مصرف انرژی بیشتر است. بهعنوان مثال، یک سرخ کن با توان ۱۴۰۰ وات مصرف برق بالاتری نسبت به یک سرخ کن با توان ۸۰۰ وات را طلب میکند اما همانطور که گفتیم، مدت زمان کمتری نیاز است که سرخ کن با توان ۱۴۰۰ وات، روغن محفظه سرخکن را داغ کند تا برای سرخ کردن مواد غذایی آماده باشد، در حالیکه بازه زمانی مذکور برای سرخ کن ۸۰۰وات، عدد بیشتری خواهد بود.
اگر به دنبال کسب اطلاعات درباره غذاساز هایمیش هستید به این صفحه مراجعه کنید.
در ادامه به معرفی و بررسی انواع سرخ کن موجود دربازارمی پردازیم. باما همراه باشید.
قدیمی ترین نوع سرخکن ها هستند که بهدلیل قیمت سرخ کن ارزانی که دارند، فروش بالایی را در بازار ایران تجربه میکنند. اساس کار این نوع از سرخکن ها، داغ شدن روغن درون محفظه توسط یک یا چند المنت است. المنتها توسط برق گرم میشوند و گرمای خود را به دیگ منتقل میکنند. جدای از ابعاد و اندازه این دسته، تمام آنها از روغن زیادی برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده میکنند و باید بیش از نیمی از محفظه دستگاه روغن ریخته شود! این نوع از سرخ کن ها به دو دسته تقسیم میشوند. دسته اول، علاوه بر دیگ روغن، یک ظرف توری برای قرار گیری مواد غذایی دارد. مزیت این نوع، تماس غیرمستقیم مواد غذایی با محفظه روغن است. محفظه توری مذکور، بهواسطه یک اهرم و به سادگی، مواد سرخ شده را از روغن جدا میکند. دسته بعدی فاقد توری هستند. مزیت این نوع، گنجایش بیشتر مواد غذایی است که باعث میشود بتوان در هر سری، مقدار بیشتری مواد غذایی سرخ کرد.
نسل جدید سرخ کن خانگی و صنعتی است که برگ برنده آنها، استفاده اندک از روغن است. بهشکلی که بعضی از آنها، فقط یک قاشق روغن نیاز دارند! نحوه کار سرخکن های بدون روغن، استفاده از هوای بسیار داغ برای برشته کردن مواد غذایی است و بر خلاف نسل قدیمی، فاقد محفظه روغن هستند و المنت بکار رفته در این محصولات، هوای ورودی به دستگاه را داغ میکند تا مرغ، گوشت، سیب زمینی و دیگر مواد غذایی بهوسیله هوای داغ و مقداری روغن سرخ و برشته شود. این شیوه سرخ کردن مواد غذایی باعث میشود علاوه بر طعم لذیذ غذای سرخ شده، چربی کمتری وارد بدن شود، بنابراین کالری دریافتی بدن کنترل خواهد شد. متاسفانه قیمت سرخ کن خانگی بدون روغن بیشتر از سرخکن های معمولی و نسل گذشته است و همین عامل باعث شده فروش کمتری نسبت به دسته اول داشته باشند. گرچه بعضی برندهای چینی، قیمت سرخ کن متعادلتری دارند ولی هنوز هم به لحاظ بازه قیمتی، چند پله بالاتر از سرخکن های قدیمی قرار می گیرند. نکته مثبت دیگر این محصولات، توانایی پخت انواع پیتزا، انواع کیک و انواع پاستا است که باعث میشود لقب چندکاره بودن را کسب کنند! علاوه بر این، برخی برندها، یک موتور جوجه گردان نیز در بعضی از سرخکن های خود تعبیه کردهاند و میتوان به وسیله آن، مرغ برشته نیز تهیه کرد! سیخهای درون بستهبندی سرخ کن طوری طراحی شدهاند که میتوان یک مرغ سالم را دقیقاً شبیه فر در آن کباب کرد.
همانطور که پیشتر گفتیم، عملکرد این دسته از محصولات، دقیقا مشابه سرخکن های قدیمی و معمولی است و با استفاده از روغن و غوطهور شدن مواد، آنها را سرخ میکند. مزیت این نوع، ابعاد جمعوجور و وزن اندک آنهاست. جامعه هدف این دسته، خانوادههای کم جمعیت، دانشجوها و مجردهای مستقل است که دوست ندارند هزینه بالایی برای یک دستگاه سنگین، بزرگ و البته گران قیمت پرداخت کنند. بسته به قیمت، محفظه روغن آنها میتواند تفلون یا سرامیکی باشد. البته ضخامت لایه تفلون، موضوع مهمی است که باید قبل از خرید سرخ کن خانگی به آن توجه شود زیرا برندهای معتبر و محصولات باکیفیت از تفلون ضخیم استفاده میکنند تا در مقابل خراشیده شدن یا صدمه، مقاومت بیشتری از خود نشان دهند ولی محصولات گرانقیمتتر، بهجای تفلون، از سرامیک استفاده میکنند. سرامیک، مقاومت بالاتری نسبت به گرما دارد و از لحاظ زیست محیطی نیز از تفلون بهتر و سالمتر است گرچه قیمت سرخ کن خانگی سرامیکی گرانتر از نوع تفلون آن است.
اگر به دنبال خرید پلو پز هستید به این صفحه مراجعه کنید.
اگرچه آبپز کردن مواد خوراکی یا بخارپز کردن آنها وعده غذایی سالمتری برای ما مهیا میکند، اما بسیاری از ما نمیتوانیم از مواد خوراکی سرخشده بگذریم. روش سرخ کردن معمول مواد غذایی تا چند سال پیش ریختن روغن در یک تابه و قرار دادن مواد خوراکی در آن بود. اکنون به مدد دستگاههای مختلف با بهترین قیمت سرخ کن، سرخ کردن مواد خوراکی بسیار آسانتر از پیش شده است.
از آنجا که بیشتر ما در پخت خوراکیها از سرخ کردن استفاده میکنیم، داشتن یک سرخ کن در هر آشپزخانهای ضروری است. بهویژه که میتوان دستگاهی را انتخاب کرد که با کمترین روغن مواد خوراکی را سرخ کند.
افرادی که به دنبال خرید بهترین قیمت سرخ کن هستند، بهتر است این نکته را نیز در نظر داشته باشند. این دسته از سرخکنها ممکن است قیمت پائینتری داشته باشند، اما بهرهگیری درازمدت از آنها برای سلامتی زیانآور است.
سرخ کنهای بدون روغن دستگاههایی هستند که مواد خوراکی را با کمترین روغن سرخ میکنند. این دسته از سرخ کنها مورد استقبال مردم قرار گرفتهاند. بسیاری از مردم در کنار توجه به بهترین قیمت سرخ کن به دنبال خرید سرخ کنی هستند که رژیمی باشد و روغن کمتری مصرف کند. این سرخ کنها مواد خوراکی را با روغن کم، و با مدد از فناوری جریان سریع هوا سرخ میکنند.
برای اطلاع از تخم مرغ پز به این صفحه مراجعه کنید.
قیمت سرخ کن به عوامل مختلفی بستگی دارد. نوع و برند سرخکن دو گزینه اساسی در تعیین بهترین قیمت سرخ کن است. بهعنوان مثال در خرید سرخ کنهای معمولی، بهترین قیمت سرخ کن یک قیمت است و در خرید سرخ کنهای بدون روغن بهترین قیمت سرخ کن مبلغ بالاتری است. همچنین قیمت مینی سرخ کنها بهطور معمول پائینتر از انواع دیگر آن در یک برند است. بهطور کلی میتوان گفت نوع برند و کیفیت دستگاه مهمترین عامل در تعیین قیمت آنها است.
در خرید سرخ کن، علاوه بر بهترین قیمت سرخ کن باید به موارد مختلف دیگری هم توجه کرد که به تعدادی از آنها اشاره شد. یکی از موارد مهم دیگر در انتخاب و خرید سرخ کن، طرح و رنگ سرخ کن است. برای انتخاب طرح و رنگ سرخکن دو گزینه مهم را در نظر بگیرید. سلیقه شخصی نخستین نکته، و هماهنگی رنگ دستگاه سرخ کن با دکوراسیون آشپزخانه شما دومین نکته آن است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آون توستر هایمیش با کارشناسان ما تماس بگیرید.
گرچه واژه «بهترین» برای هر شخص یک معنای بهخصوص دارد، مثلاً بهترین سرخکن برای یک دانشجو، یک سرخ کن ارزان قیمت و کوچک است، در حالیکه برای یک خانواده پرجمعیت، بهترین سرخ کن، یک دستگاه بزرگ و با ظرفیت بالاست! اما برخی ویژگیها، برای همه اقشار مشترک است. بهعنوان مثال، اولین ویژگی مهم سرخ کن خانگی، کیفیت مواد بهکار رفته در آن است زیرا سرخکن ها جز آندسته از وسایلند که مدام در حال شستشو هستند. بنابراین باید از مواد با کیفیت و مرغوبی تهیه شوند تا در درازمدت کیفیت ظاهری خود را از دست ندهند. علاوه بر آن، ضمانتنامه و خدمات پس از فروش معتبری داشته باشند، تا در صورت بروز مشکل، بتوان به نزدیکترین نمایندگی مراجعه کرد. پس جدای از برند و مدل، منطقیست به خدمات پس از فروش، گارانتی و تعداد نمایندگیهای فعال توجه شود.
ما در مقاله های قبلی درباره ساندویچ ساز برقی توضیح دادیم برای کسب اطلاعات بیشتر به این صفحه مراجعه کنید
موضوع بعدی، تعداد فیلترها و صافیهای بکار رفته در محصول است، زیرا وظیفه پالایش و تصفیه هوا و روغن بر عهده فیلترهاست. بنابراین هر چه تعداد و کیفیت آنها بیشتر باشد، بدون شک طعم غذا لذیذتر خواهد شد. ویژگی مهم دیگر این دسته از محصولات که ضروریست، وجودت ترموستات دقیق است. زیرا محصولاتی که ترموستات دقیقی دارند بههیچ وجه مواد غذایی را نمیسوزانند چون دمای روغن و هوا را کنترل میکنند و با کاهش دما، المنتها دوباره فعال شده و برعکس. یعنی اگر دما بیش از حد بالا رفت، المنت دستگاه از مدار خارج میشود. این کار باعث میشود دمای سرخ کن در یک بازه دمایی منظم، فعال باشد که سبب سرخشدن یک دست مواد خواهد شد.
در نهایت، خرید سرخ کن خانگی از یک فروشگاه یا سایت معتبر میتواند تمام دغدغه شما را از یک خرید سرخ کن خانگی ایده آل رفع کند. بنابراین بهترین و منطقی ترین کار ممکن، مراجعه به یک فروشگاه اینترنتی با اصالت است تا علاوه بر دریافت مشاوره از آنها، بدون صرف هزینه رفتو آمد، بتوانید یک سرخ کن خانگی با کیفیت با قیمت مناسب خریداری کنید.